2012. július 3., kedd

Hat jemand einen Wal bestellt?


A fantörpikus hétvége után újra eljött a hétfő és a kötelességek ideje. Rajzolás, festés, kártyázás, jéghideg vízben pancsolás (miközben jópofát vágsz ahhoz, hogy esőnek álcázzák a pofádba zúduló víztömeget). Mindezek átvészelése után pedig jött volna a megérdemelt „húzzukmárelitthonrólacsíkot” rész, mikor a gyerekek elkezdték nyaggatni az anyjukat, hogy menjenek moziba.
Moziba mentek? Mit néztek?
Az Ice Age 4-et néznénk, de nincs kedvem moziba menni. Nektek van?
Naná! (vágtam rá egyből, I pedig picit ódzkodott az ötlettől, mivel az állatos filmek nála mindig kiverik a biztosítékot)
Így hát úgy adódott, hogy elindultunk a moziba. De a fene se számított rá, hogy itt a mozi még nagyanyáink korából maradt fent, legalábbis a kiszolgálás legalább olyan modern és pörgős volt, mint egy néni-csorda zebrán-átkelős mutatványa. Szóval az eredetileg fél 7kor kezdődő filmre kb ¾ 7kor kaptunk jegyet, majd a 2 moziterem közül elindultunk abba, ahova rengeteg gyereket láttunk bemenni. Hatalmas fullos moziterem, a film már legalább fél órája ment, egy darab hely sem volt, de azért leültettük a gyerekeket 2 sorszéli székre, mi lehuppantunk a lépcsőre és azon tanakodtunk, hogy hihetetlen, hogy egy nyamvadt lépcsőn-ülős moziért 48 eurót fizettünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 48!!!! Ez több, mint a hazautam!!!
Szóval pár perc háborgás után jött a felismerés: nem kizárt, hogy rossz teremben ülünk.
Elrohantam a másik terembe, ahol ugyanez a film ment, kb 20 percnyi különbséggel (tehát nem fél7kor, hanem kb 7kor kezdték) Nagy rohanás vissza, gyerekekkel átruccanás a másik terembe( ahol rengeteg üres hely volt), majd mintha mi sem történt volna, a film tovább-nézése. Szerény véleményem szerint, még az sem tűnt volna fel nekik, ha vmi teljesen más filmre ültünk volna be. A mozi nagyon király volt, sokat röhögtem (még úgy is, h németül ment), mígnem a vége felé rossz sejtésem támadt. Az egyik szereplőnek (a nagymama lajhárnak) ugyanis volt egy háziállata, ami a tengerben élt. Éreztem, hogy szorul a hurok, nem tudom elkerülni, hogy 3D-ben kelljen látnom egy hatalmas bálnát a képernyőn. Hát kisebb pánikroham után már nevetgélve néztem az ocsmány animált cethalat a képernyőn. Túléltem! A bálnás tusfürdő után tettem még egy lépést a félelmem leküzdése felé! Ügyes vagyok!!!
A gyerekek egyébként végig nagyon jól viselkedtek, nem követelőztek, azt csinálták, amit mondtam nekik. Összefoglalva, igazán jó élmény volt velük mozizni!
Hazafelé pedig elrohantak a város egyik szökőkútjához, cipő le, és beleugrottak a beledobált aprót kiszedni. (igen, ezek valóban osztrák gyerekek!!! De ezek szerint túl közel vagyunk a határhoz!:D) Mi I-vel csak néztük, h miafasz???? Aztán röhögve kértük őket, h jöjjenek ki (jójó, röhögve biztos nem volt valami hatásos), majd 2 zokninyi aprópénzzel hazamentünk.
Jól kezdődik a hét!!!:D

6 megjegyzés:

  1. Itthon már 48 euróért egy egész mozisort kibérlek xD Balkán ForEver :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. semmi, ez ráadásul akciós ár volt :P

      Törlés
    2. Az igen :D Egy IFA-nyi pénzt lehetne elkölteni abban a moziban :D Meg se merem kérdezni mennyi a popcorn, kóla :D

      Törlés
    3. olyat nem kértek a gyerekek, úgyhogy nem tudok nyilatkozni xDD viszont 3 db fél literes ásványvíz 8 euró környékén volt :P

      Törlés
    4. Nem szarral gurigáznak az osztrákok :D Itt 8 euróból 3 köbméter vizet veszek :D Balkán - Osztrák 2:0 :D

      Törlés
  2. tedd hozzá h még az a zokni pénz sem lett a miénk :DDD

    VálaszTörlés