2012. november 8., csütörtök

Ildi-woche 3.


Ildi-woche 3.

Konstanz
Szerintem már többször is említettem, hogy nem vagyok képes szeretni Svájvot, akármilyen szép helyen is járunk, valahogy mindig ott van bennem az, hogy el akarok innen menni! Ezért is nagy élmény minden alkalom, mikor elhagyom az országot, így tettünk szerdán is, délután átruccantunk Németországba. Konstanz az itteni shopping-paradicsom. Rohadt olcsó, ezért gyakorlatilag folyamatosan nyüzsög az ott vásárolgató burzsoá vagy éppen csóró túristáktól. Mivel mindenkinek megéri! Hát mondanom sem kell, hogy ez volt az egyetlen hely, ahol nem végeztünk 7 előtt. Összesen 5 teli szatyorral tértünk haza. Remek volt!!! A shopping után beültünk egy kis helyre, ahol az üzletvezető miután kiderült, hogy magyarok vagyunk odaállított 2 kis piával, hogy ez a ház specialitása. Először féltünk meginni, mert ki tudja mi ez, de végül lehúztuk. Már látom is apa fejét, mikor ezt olvassa és hogy jajgat, hogy úristen mi történhetett volna...Bocsi!:D Hihi





 Liechtenstein

November elsején szabadnapot kaptunk, így egész napos kirándulást terveztünk be, csak éppen a hely nem volt biztos. Ezek a karótnyelt németek el se tudják képzelni, hogy előre lejegyzetelt terv nélkül induljanak útnak, mi meg lazán fogtuk magunkat és nekivágtunk az ismeretlennek. Egyik lehetséges állomás Vaduz volt, Liechensteinben. Ismét csak elhagytuk az országot! Halleluja! Amint leszálltunk Vaduzban a buszról magyar szavakat hallottunk. Egy ottani nőtől jöttek, akivel rövid időre beszédbe elegyedtünk. Elmesélte, hogy ő is óper volt és mennyire gyűlölte és azt tanácsolta, hogy amint tudom hagyjam ott. Lehetőleg azonnal.
Ezután felmentünk a herceget meglátogatni, de nagy elfoglaltságai közepette nem fogadott minket, így csak kívülről láttuk a kis vityillót, ahol lakik. Nagyon szép volt a táj!!!










 Buchs, Neutrália (=Svájc)

Vissza a semlegesség országába, újra havas hegycsúcsok, gyönyörű volt. Vettünk is egy camembert sajtot és jól megettük kiskanállal ennek örömére, no meg mert éhesek voltunk. Itt újra alkalmunk nyílt látni a Rajnát. (Konstanzban is láttuk) És fotózkodtunk a hídon, aminek a fele még Neutrália, másik fele meg Adóparadicsom. Szép volt!:)







 hoppá-hoppá Neutrália lázad!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése