2012. november 8., csütörtök

Ildi-woche 4.


Ildi-woche 4.
St Gallen és Appenzell
Szombaton utolsó kirándulási célnak St Gallent és Appenzellt választottuk. Először St Gallenbe mentünk, mert ott kicsit több a látnivaló. Délelőtt a dóm előtti téren felfedeztünk egy bolhapiacot, ahol megint sikerült bevásárolni! Igazi kincseket szereztünk be néhány frankért! Ezután átmentünk Appenzellbe, ami egy kis falu, és gyakorlatilag szép házakon kívül semmi sincs. De ittunk sört és láttunk egy cicát, szóval feltaláltuk magunkat!












Sajnos eljött a vasárnap és ezzel gyakorlatilag véget ért az Ildi-woche. Délelőtt még el kellett buszoznunk a gyerekekkel a Happy Kids "avagy barkácsoljunk valami szart, míg vallásos maszlaggal tömnek" foglalkozásra. Mikor ennek vége lett még hivatalosak voltunk a mise utáni chill-kaffee-ra, ami gyakorlatilag az egyetlen vonzó dolog számomra az itteni vallásos talikon. Ingyen kávé, tea, csoki minden mennyiségben. Közben meg svájci német karattyolás... Ha egyedül megyek akkor többnyire próbálom lekötni magam, nehogy valaki megszólítson, mert egy idő után kínos folyamatosan visszakérdezni meg mondani, hogy lécci irodalmi németet beszélj már, ne ezt a fos tájszólást, mert egy mukkot se értek!
Miután teletömtük magunkat csokival hazamentünk, hogy folytassuk a szénhidrátbevitelt, ugyanis a roppant tápláló vasárnapi menü tejberizs volt.
Délután még lementünk a tóhoz, sétáltunk kicsit, majd vacsi után útnak eredtünk Zürichbe vissza. Annyira rossz volt, hogy a Budapestre induló vonatra nem együtt szálltunk fel. Iszonyatosan irígykedtem Ildire, amiért ő hazamehet, nekem meg itt kell maradnom.







Másnap megint öngyi-depi hangulatban keltem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése